Zníženie zápachu a mastnoty

Mastnota uložená v odsávacích krytoch alebo na odsávaných plynoch v komerčných kuchyniach spôsobuje veľké náklady na čistenie, silný a nepríjemný zápach a zvyšuje nebezpečenstvo požiaru. Ošetrenie vysoko energetickým UV žiarením fotolýzou ničí a neutralizuje mastnotu a molekuly zápachu. Toto zaisťuje čistotu odsávacieho digestora a značne uľahčuje čistenie odvádzaných vzduchových potrubí. Tam, kde predtým bolo potrebné každodenné ručné čistenie, teraz odpadové vzduchové kanály vôbec nemusia byť čistené.

Výhody procesu:



  • Žiadne nebezpečenstvo požiaru v dôsledku ukladania tuku
  • Tento proces ponúka najlepšiu možnú protipožiarnu ochranu kuchynských odsávacích systémov
  • Po znížení zápachu je možný systém cirkulácie teplého vzduchu
  • Neexistujú žiadne náklady na čistenie alebo sú zanedbateľné
  • Zníženie pretrvávajúceho tuku

Rozklad tukov a pachov pomocou efektívnej UV technológie

Každý to pozná: Vôňa pečenia a vyprážania v kuchyni. Zápach sa nedostane iba do nosa, ale tuk obsiahnutý v dymoch zanecháva v kuchyni stopy. Technológia UV tento problém vytrvalo rieši. Tuk a pachy v odsávacom potrubí sú fotolyzované a čistenie je jednoduchšie.

Špeciálne UV svetlo vzdoruje kuchynským výparom

Najmä vo veľkých komerčných kuchyniach spôsobuje použitie tukov a olejov nepríjemné pachy a silné usadeniny v odsávacom vzduchu a odsávacích kanáloch. Odlučovače tukov v kuchynskom digestore môžu zachytávať iba 80 až 85 percent tukov v odsávanom vzduchu. To znamená, že asi 20 percent maziva opúšťa filter bez úpravy a spôsobuje smradľavý, nehygienický a horľavý film.

UV technológia sa už úspešne používa na úpravu výfukových plynov v kuchyni. Vysoko energetické UV fotóny sú schopné rozkladať nežiaduce zlúčeniny pomocou foto-rozkladu a rozdeľovať ich na neškodné zložky. Vákuové UV žiarenie s vlnovou dĺžkou 185 nanometrov, čo je veľmi krátkovlnné a vysoko energetické svetlo, ničí molekuly s dlhým reťazcom priamou fotolýzou. Mastnoty a pachy v odsávacích digestoroch sa rozložia, povrchy vo vnútri digestorov sa udržiavajú čisté a čistenie vzduchového potrubia sa podstatne uľahčí.

Pred použitím UV žiaričov

Po použití UV žiariča

Rozumné a inteligentné používanie UV svetla

Vysoká energia UV svetla ničí DNA baktérií a robí ich neškodnými. Aby sa zničili aj tukové molekuly, musia fotóny vyvolať chemickú reakciu (oxidáciu). Správne prispôsobenie dávky UV žiarenia životnému prostrediu je rozhodujúce pre úspech.

Bežné nízkotlakové žiarovky UV nemajú dostatok energie a sú navrhnuté pre teploty v rozmedzí od 20 ° C do 40 ° C, výpary spôsobené varením sú však oveľa horúcejšie a obsahujú veľa tuku. Účinnosť UV žiarenia s krátkymi vlnami je pri vyšších teplotách zreteľne nižšia. Tuky a pachy sa takmer nerozkladajú. Na UV lampách sa mastnota usadí tak, že nemôžu vyžarovať UV žiarenie. Oxidačný proces je možné zlepšiť iba dodatočným a namáhavým čistením UV lámp. Žiarovky sa často musia vymeniť, aj keď nie sú ani blízko konca svojej životnosti. Výdavkom na údržbu a zbytočným nákladom sa dá vyhnúť. Spoločnosť Heraeus Noblelight používa špeciálne technológie na podstatné zlepšenie výkonu svojich vákuových UV lámp. Na jednej strane, špeciálny povlak s dlhou životnosťou v trubici lampy predlžuje životnosť až o 10 000 hodín. Na druhej strane, špeciálne UV amalgámové lampy pracujú efektívne a spoľahlivo aj pri vyšších okolitých teplotách do 80 ° C. To pôsobí proti namazaniu UV lámp, takže môžu trvalo udržiavať odsávacie kryty čisté.

„Modrý“ a „modrý“ nie sú rovnaké

Tieto žiarivky nevyzerajú inak ako tradičné žiarovky, ale ich účinky sú zreteľne odlišné. Potvrdzuje to aj spoločnosť Südluft Systemtechnik GmbH & Co. KG, spoločnosť, ktorá testovala nové UV technológie. „V spoločnom projekte s firmou Heraeus sme skúmali mastný kuchynský vzduch v kuchynskej linke a vetracom systéme,“ vysvetľuje Dr. Raytcho Velev, technický riaditeľ spoločnosti Südluft Systemtechnik. Pokusy s novou technológiou žiariviek ukázali, že 80 až 85 percent tukových častíc bolo zachytených nainštalovanými tukovými filtrami, a to aj pri vysokých okolitých teplotách.

UV žiarič premieňal tuk, ktorý prešiel filtrom na nezmerne malé častice a takmer úplne zabránila usadzovaniu. „Podarilo sa nám znížiť celkové množstvo merateľných tukov v odsávanom vzduchu o 92 až 94 percent,“ s potešením hovorí Dr. Velev.

Efektívne využitie technológie robustnej žiarivky

Okolitá teplota a prúdenie vzduchu hrajú pri použití špeciálnych žiariviek len malú úlohu, pretože technológia amalgámu je robustná. Tieto UV žiariče sa používajú účelne ako konvenčné UV svetelné riešenia. Testy v laboratóriu a v teréne ukázali, že potrubia pre odpadový vzduch zostávajú bez mastnoty a menej UV žiariviek je potrebných na rozklad tukov a pachov, najmä pri vysokých teplotách. Toto robí z tejto metódy nákladovo efektívnu alternatívu k konvenčným procesom. Znižuje počet UV žiariviek, ktoré sa majú kúpiť, a náklady na čistenie.

UV riešenie prichádza s inteligentným riadiacim a senzorickým systémom. Uľahčuje manipuláciu s UV žiaričom a chráni personál.

Plnenie vzduchu do častíc mastnoty s priemerom najmenej 0,3 µm; merané vo výfukovom potrubí (2,6 m, 9,0 ma 25,0 m) za filtrami odsávača pár kuchynského digestoru; merané bez UV žiarenia a pomocou UV žiarenia zo 150 W žiarovky na použitie v kuchyniach; prietok výfukového vzduchu: 1200 m³ / h pri 25-30 ° C.

Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku

Ďakujeme za dopyt, čoskoro Vás budeme kontaktovať späť.